De Maashoorn

De Maashoorn
De Maashoorn
De Maashoorn
De Maashoorn

Kunstenaar: Pierluigi Pompei
Straatnaam: Maasboulevard 7
  Zuid
Materiaal: Beton, Staal
Jaar van plaatsing: 2017

Omschrijving:

In opdracht van de gemeente Schiedam ontwierp beeldhouwer Pierluigi Pompei De MAASHOORN, een hybride kunstwerk voor de Maasboulevard in Schiedam. Het is een werk om naar te kijken en naar te luisteren.

Pierluigi Pompei vroeg de kunstenaars Strijbos & Van Rijswijk om klankcomposities te schrijven die in en rondom het beeld te horen zijn. Nienke Rooijakkers tekende voor de interviews en samenstelling van de verhalen.

De Nieuwe Maas, het weidse uitzicht, de geluiden die vanaf het water klinken en de geschiedenis van de Maasboulevard… het inspireerde Pierluigi Pompei tot het creëren van een monumentale hoorn,  gemaakt van metaalplaten die gevouwen, geklonken en gelast worden volgens traditionele scheepsbouwtechnieken. Met de kelk gericht naar de Nieuwe Maas, vangt het beeld geluiden op die aan de voet kunnen worden teruggeluisterd. Flarden van verhalen die vanaf de kade verteld worden klinken er doorheen.

De Maasboulevard, grenslijn tussen water en land, is een plek waar je weg kunt dromen. Voorbijkomende schepen nemen je mee de zee op, de havens in, het klotsende water maakt het hoofd weer leeg.

Bron: http://www.maashoorn.nl/

Plattegrond: